گیربکس
گیربکس
Blog Article
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
در صنعت هوافضا ، گیربکس های سیاره ای در موتورهای جت بسیار مهم هستند ، جایی که توانایی آنها در مقاومت در برابر دماهای شدید و تأمین گشتاور بالا در یک طراحی جمع و جور برای عملکرد بهینه موتور ضروری است.
قبل از بیان انواع گیربکس صنعتی بهتر است کمی با نحوه عملکرد این ابزار آشنا شویم. در ابزارها و ماشینآلات مختلف از سیستمهای انتقال قدرت به منظور انتقال نیرو از نقطهای به نقطه دیگر استفاده میشود. گیربکس صنعتی یکی از ابزارهای سیستم انتقال قدرت است که بین تولید کننده قدرت (مثلا موتور الکتریکی) و مصرف کننده قدرت قرار میگیرد.
یک گیربکس صنعتی از بخشهای مختلفی تشکیل شده است. میتوان گفت مهمترین بخش یک گیربکس، چرخ دنده است. بسته به نوع گیربکس و کارکردی که برای آن ساخته شده است، چرخ دندهها شکلهای متفاوتی خواهند داشت. یکی دیگر از بخشهای یک گیربکس صنعتی پوسته آن است. جنس پوسته معمولا از چدن ریخته گری شده است و دندهها در درون پوسته گیربکس قرار میگیرند.
بر اساس نوع نصب و محور خروجی گیربکسها، سه نوع دسته بندی را میتوان ارائه کرد: هم مرکز، موازی و شافت بغل؛ نوع چهارمی از انواع گیربکس ها موجود است که با نام شافت مونت یا گیربکس آویز شافت شناخته میشود که پوسته جعبه دنده بر روی شافت ادامه مقاله ورودی و الکتروموتور قرار میگیرد و بر روی زمین نصب نمیشود.
طیف وسیعی از طرحهای پروفیل چرخدنده مختلف وجود دارد که همگی طیفی از سطوح نویز، درجه تماس بین دندانهها، جهت انتقال نیرو و البته هزینه تولید را ارائه میدهند.
توجه به استانداردها: گیربکس انتخابی باید با استانداردهای مربوطه مطابقت داشته باشد.
گیربکس های مخروطی اغلب در کاربردهایی استفاده می شوند که نیاز به کنترل دقیق حرکت دارند، مانند تسمه نقاله یا سیستم های جابجایی مواد در کارخانه های بسته بندی.
گیربکسهای حلزونی میتواند برای ساخت انواع محصولات صنعتی از جمله پلاستیک، سیمان، لاستیک، سنگ شکن، اکسترودر، خنک کننده و … مورد استفاده قرار گیرد.
عمده عملکرد انواع گیربکس ها، دریافت، تبدیل و تغییر انرژی مکانیکی به فرمت قابل استفاده و مورد نیاز است.
مقایسه انواع گیربکس: انواع مختلف گیربکس را با توجه به نیازمندی های خود مقایسه کنید.
توضیح: این استاندارد به طور خاص برای گیربکسها تدوین نشده است، اما استفاده از آن در فرایند تولید گیربکسها باعث تضمین کیفیت محصولات نهایی میشود.
گیربکس صنعتی سنگین شامل پوسته، سیل و آب بند، محورهای ورودی و خروجی، چرخ دنده های ابتدایی، واسط و انتهایی، بلبرینگ ها و در برخی موارد یاتاقان بندی خروجی و سیستم گردش روغن می باشد. این گیربکس صنعتی سنگین در صنایع فولاد، مس و سیمان، صنایع نئوپان سازی، صنایع پتروشیمی، صنایع نورد سازی، آسیاب های معادن مس و روی، پرس های سنگین، جرثقیل های بزرگ، دستگاه های انتقال مواد در معادن و کوره های ذوب کاربرد دارند.
نیروی تبدیل شده از طریق شفت خروجی گیربکس به بار یا دستگاه مورد نظر منتقل میشود.